Факултет за математику и рачунарске науке
Алфа БК Универзитет
Реч декана
  • вебсајтови
    факултета

Реч декана

Факултет за математику и рачунарске науке је најновији факултет у саставу Алфа БК Универзитета, а од самог почетка је постао лидер у схватању и прихватању нових и различитих изазова. Наставу изводе компетентни професори који су образовање и академско звање стицали на угледним универзитетима у земљи и иностранству и постали светски признати и препознатљиви у својим научним областима. 

Такође, Факултет ангажује и значајан број еминентних професора по позиву и гостујућих професора из земље и иностранства. Наш циљ на Факултету за математику и рачунарске науке је да пружи образовање и могућност истраживања са фокусом на стварање и развој рачунарске технологије у складу са људским и друштвеним вредностима, изградњу информационих система и стварање "информатичког друштва" у којем људи, средина у којој живе и информационе технологије хармонично делују. Очекујемо да Факултет за математику и рачунарске науке има изузетно значајну улогу у овом данашњем окружењу.

Залажемо се за континуирани раст у нашим образовним и истраживачким напорима на глобалном нивоу, за спајање традиционално сродних области математике и рачунарских наука, а све у сврху едукације и преноса знања нашим студентима. Позивамо вас да истражите образовне могућности које су вам доступне на Алфа Универзитету, овде на Факултету за математику и рачунарске науке, где велика разноликост нашег студентског тела омогућава свима да се уклопе и допринесу целини, задржавајући своју индивидуалност.

Такође, наш Факултет ставља акценат на развој аналитичких способности, етичких вредности и духа колегијалности како би припремио наше студенте за каријере које ће дати највећу корист нашем друштву.
Без обзира да ли ћете развијати следећу апликацију за неки смартфон, писати програме за здравствене уређаје који ће побољшати наш живот, користити снагу рачунара за анализу генома, осмишљавати следећи ниво крипто-заштите да би заштитили осетљиве податке, проучавати мноштво других узбудљивих технологија, или радити у образовању едукујући младе нараштаје припремајући их за изазове које са собом носи информационо доба, Факултет за математику и рачунарске науке омогућава вама, нашим студентима, да буду лидери у рачунарској индустрији, са свим алатима који су им за то потребни. Наша будућност ће бити испуњена иновацијама и напретком који за сада постоје само у нашој машти, али ти снови ће постати стварност захваљујући истраживањима, пројектима и дешавањима на Факултету за математику и рачунарске науке.
Ми стално подржавамо и помажемо наше студенте да стекну знања и вештине потребне да започну успешну каријеру и да схвате да ће у области рачунарских наука морати стално да уче нешто ново. Постоји само један стални и сигуран параметар у технологији: континуирана промена. Ми припремамо наше студенте да прихвате ову промену и да постану лидери у стварању и примени нових технологија од којих ће сви имати користи, како бисмо сви заједно створили савремено и просперитетно друштво. Надамо се да ћете размотрити улазак у Алфа БК породицу тако што ћете се уписати на Факултет за математику и рачунарске науке.
Хвала што сте посетили наш сајт да сазнате више о Факултету за математику и рачунарске науке. Факултет је узбудљиво место за стицање нових знања и вештина, где ћете имати прилику да доживите и развијете компетенције за најновије рачунарске и информационе технологије.

ФМРН + Студент = Знање2
Добро нам дошли!

Декан Факултета за математику и рачунарске науке